photo SHOOT day

Κουτιά, άλμπουμ, στικάκια, σκληροί δίσκοι, φωτογραφίες παντού. Ικαρία 2007, Βερολίνο 2008, Γενέθλια Μαρίας, Εκδρομή στην Άνδρο, Cardiff 2003, Καλαμάτα-Πάσχα 2009, Παράσταση χορού 2011. Φωτογραφίες παντού. Γιατί τις τραβάς όλες αυτές τις φωτογραφίες; Να τις κάνεις τι; Πόσο δέσμια σε κρατάνε; Βλέπεις ένα όμορφο χαμόγελο και το απαθανατίζεις. Γιατί; Τι νόημα έχει; Ένα χαμόγελο στο τώρα που την επόμενη στιγμή θα ανήκει στο παρελθόν. Πρόλαβες να το απαθανατίσεις. Πρόλαβες όμως να το ευχαριστηθείς, να το ζήσεις; Πας διακοπές με το αγόρι σου και κλειδώνεις σε εικόνες κάθε στιγμή. Γιατί; Γιατί τον φωτογραφίζεις; Στέκεται δίπλα σου, μπορείς να τον αγκαλιάσεις, να τον φιλήσεις. Γιατί τον φωτογραφίζεις; Για να τον χαζεύεις όταν λείπει, όταν θα έχει πια φύγει; Γιατί; Αφού δε θα είναι πια εκεί. Θα ανήκει στο παρελθόν μαζί με ένα βουνό φωτογραφίες.

Κρατάς μετά από χρόνια ένα σωρό φωτογραφίες, κι ενώ αισθάνεσαι πως σε κρατάνε πίσω και θες να τις ξεφορτωθείς όλες, από την πρώτη έως την τελευταία, δεν το τολμάς. Φοβάσαι πως αν τις διαγράψεις θα είναι σαν να καταστρέφεις και το τελευταίο ίχνος της κοινής σας πορείας. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο. Γιατί δεν τις διαγράφεις; Γιατί τις κρατάς; Τι φοβάσαι; Γιατί φυλάς το παρελθόν σου; Γιατί δεν το αφήνεις εκεί που ανήκει; Γιατί το αναζητάς, το θυμάσαι, το συντηρείς; Πότε θα σταματήσεις να πηδάς από το παρελθόν στο μέλλον, αγνοώντας το παρόν; Αγνοώντας τη ζωή. Το παρελθόν δεν έχει ζωή πια, το μέλλον όχι ακόμα. Η ζωή υπάρχει μόνο στο παρόν. Κι επιτέλους ήρθε η ώρα να κάνεις λίγο χώρο στο σκληρό δίσκο. Να κατεβάσεις και το τελευταίο άλμπουμ το Red Hot Chili Peppers. Να δεις που θα φτάσει η ώρα της συναυλίας κι εσύ θα τραγουδάς ακόμα τα παλιά.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to photo SHOOT day

και Ξέρω και Βλέπω είπε...

Τις κρατάς για να θυμάσαι τα λάθη και τα σωστά, για να παίρνεις δύναμη και να διώχνεις τα ανούσια, για να δημιουργείς ελπίδα και να φεύγει ο φόβος...

Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.