13-3-13 (πολλά τριάρια σήμερα)

Αυτή την ερώτηση θέλω να την κάνω από το Σάββατο. Βασικά θέλω να την κάνω από την Παρασκευή το βράδυ που χοροπηδούσα υπό τους ήχους του dj Shadow. 

Γιατί δεν χορεύετε; 

Αλήθεια τώρα, δεν ήταν η πρώτη φορά που παρατήρησα ότι ο κόσμος δεν χορεύει και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που αναρωτήθηκα τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Αλλά καθώς στεκόμουν με την παρέα μου σε ένα υπερυψωμένο σημείο του πρώην club22 (πόσο χρονών είμαι τελικά;), το οποίο έχει μεταφερθεί δίπλα και έχει μετατραπεί σε μπουζούκια με πρώτο όνομα τον Πάνο Κιάμο (προσπερνώ χωρίς να σχολιάσω για το καλό όλων αλλά κυρίως του Πάνου), είχα καταπληκτική θέα και στα decks αλλά και στο πλήθος που είχε γεμίσει το χώρο μπροστά τους. 

Δε σάλευε σχεδόν τίποτα. Ο ήχος ήταν πολύ καλός, τα μπάσα τα ένιωθες στο στήθος σου και η δόνηση στο πάτωμα ήταν ιδανική για να ξεκολλήσεις τα πόδια σου από αυτό. Αλλά τίποτα. Μπράβο, όχι αλήθεια μπράβο που αντέχετε να στέκεστε όρθιοι κι ακίνητοι με τα ντεσιμπέλ να διαπερνούν ολόκληρο το κορμί σας. Αλλά πώς το κάνετε; Πώς γίνετε να μην παρασύρεστε από τη μουσική, μια μουσική που λογικά προτιμάτε - γιατί εδώ που τα λέμε το dubstep, τα breaks, το hip-hop και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο έπαιξε ο άνθρωπος, δεν είναι για όλους - αλλά όσοι βρισκόσαστε εκεί λογικά το κάνατε με τη θέλησή σας. Ελπίζω δηλαδή. Δεν σας κρίνω (τι εννοείς το έχεις κάνει ήδη), αλλά θέλω να πω δύο πράγματα.


Πρώτον. Είναι πολύ εκνευριστικό για έναν άνθρωπο που έχει πάει σε ένα τέτοιο event για να χαλαρώσει, να αφεθεί και να κουνήσει ό,τι κουνιέται να έχει μπροστά του, δίπλα του, δεξιά κι αριστερά του βράχους. Όπου βράχος, άνθρωπος ακίνητος, με στυλωμένα βαριά πόδια και μια ενέργεια ασήκωτη κι ασφυκτική μες στα μούτρα σου. 

Δεύτερον. Πες μου γιατί δε χορεύεις. Όχι πες.
Ντρέπεσαι να κουνηθείς; 
Βαριέσαι να πάρεις τα πόδια σου;
Φοβάσαι μην κριθείς;
Έχεις λιώσεις στους μπάφους;
Νιώθεις πως δεν έχεις αρκετό χώρο; 
Απογοητεύτηκες από το dj set;
Απολαμβάνεις τη μουσική καλύτερα ακίνητος;

Γιατί να ξέρεις όλα τα παραπάνω, εκτός ίσως από το τελευταίο που δεν είναι πρόβλημα, λύνονται αν αφήσεις το σώμα σου να κινηθεί όπως θέλει αυτό. Γιατί δηλαδή να γίνεται πάντα αυτό που εσύ του επιβάλεις; Γιατί να μην αφήσεις έστω για λίγο το σώμα σου να πάρει τον έλεγχο και να χάσεις εσύ τον δικό σου; Ε, γιατί;



Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.