Τα αυτιά σου...και τα μάτια σου


Πόσες φορές έχεις νιώσει θιγμένη από κάποιο σχόλιο ή κριτική φίλου, γνωστού, συναδέλφου, συγγενή, δασκάλου ή άσχετου; Πφφφ...πολλές.. Για την ακρίβεια, με το που ακούσεις αρνητικό σχόλιο θυμώνεις, μπαίνεις σε θέση άμυνας, αισθάνεσαι προσβεβλημένη και χαλάς τη διάθεση σου.
Ας πρόσεχες κυρία μου!
Την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάτι μην το πάρεις τόσο προσωπικά. Άλλωστε πιθανότατα το σχόλιο δε σε αφορά καν. Πριν φουντώσεις λοιπόν και γίνεις έξω φρενών επειδή πχ η μαμά σου σου είπε να προσέχεις μην πάθεις τίποτα απ'το πολύ καθισιό, κάνε μια παύση. Και πριν αρχίσεις να της εκτοξεύεις τη λίστα με όλα όσα έχεις κάνει απ'το πρωί, σκέψου αν το σχόλιο σε αφορά πραγματικά. Σκέψου αν το σχόλιο έχει να κάνει με σένα ή τη μαμά σου. Με τον παραλήπτη ή τον αποστολέα. Αν το δοκιμάσεις μερικές φορές θα διαπιστώσεις πως η κριτική που σου γίνεται, λίγη σχέση έχει με εσένα τελικά. Με αυτόν που την κάνει όμως...μεγάλη.

Ξεκινάς μια συζήτηση σε φιλική παρέα και πολλές φορές καταλήγει σε διαμάχη γιατί αν όχι όλοι οι περισσότεροι παίρνουν ό,τι κουβέντα πέφτει στο τραπέζι προσωπικά. Μπορεί να ειπωθεί κάτι από κάποιον που για κάποιο λόγο σου πατά τον κάλο. Αυτό όμως δεν καθιστά τον άλλον υπεύθυνο για το θυμό σου. Μη γίνεσαι μυγιάγγιχτη. Μη νομίζεις πως κάθε κουβέντα αφορά εσένα προσωπικά. Δεν είσαι δα και τόσο σπουδαία. Ούτε σε βλέπουν όλοι σαν τον εχθρό που πρέπει να κατατροπώσουν λεκτικά. Χαλάρωσε. Άσε και τίποτα να πέσει κάτω, αντιμετώπιζε τις καταστάσεις με περισσότερο χιούμορ και σκέψου ότι ο συνομιλητής σου έχει κι αυτός τις δικές του έγνοιες.

Αααα κι επίσης σε περίπτωση που δε σε ενημέρωσε κανείς μέχρι σήμερα, η άποψη σου πάνω σε ένα θέμα δεν είναι η μοναδική. Επίσης δεν είναι απαραίτητα και η σωστή. Σοκαρίστηκες, ε; Κι όμως. Οπότε όταν πάνω στην κουβέντα κάποιος παραθέσει μια διαφορετική άποψη, μην πέσεις να τον φας. Άνοιξε τα αυτιά σου και την καρδιά σου στην αντίθετη γνώμη, στη νέα πληροφορία. Στο τέλος θα βγεις κερδισμένη και σαφώς πιο ήρεμη.

Σου κλείνω το μάτι μικρή μπουρλοτιέρισσα.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.