Μυρίζεις όμορφα

Η Σάννυ αποφάσισε να πάει μια βόλτα. Φόρεσε λοιπόν το αγαπημένο της φουστάνι, τα μποτάκια της και τα βραχιόλια της κι έφτασε στην πόρτα. Ωχ, παραλίγο να ξεχάσει το πιο σημαντικό. Το άρωμά της! Άνοιξε το μικροσκοπικό μπουκάλι και ψέκασε το λαιμό και τους καρπούς της. Πήρε μια βαθιά ανάσα και βγήκε απ'το σπίτι ευτυχισμένη! Η Σάννυ τρελαίνεται όταν της λένε ότι μυρίζει όμορφα. Έχει κοπιάσει πολύ για να φτιάξει αυτό το γλυκό άρωμα κι αγαπά πολύ όποιον το εκτιμά. Κάθε φορά που ψεκάζει πάνω της λίγες σταγόνες κάνει το ίδιο μαγικό ταξίδι. 

Η πρώτη μυρωδιά που φτάνει στη μύτη της είναι Καλοκαίρι στη Μεσόγειο. Περγαμόντο. Αυτός ο κίτρινος καρπός με το γλυκόξινο άρωμα της φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Άλλωστε λένε ότι το περγαμόντο έχει αναλγητικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται πολύ συχνά για τη δημιουργία αιθέριων ελαίων που ανακουφίζουν και ηρεμούν. 

Και πριν προλάβει καλά καλά να ευχαριστηθεί το άρωμα του, ξεπηδά και η λεβάντα. Μμμ καθαριότητα. Βόλτα στο πατρικό της. Η αίσθηση ότι μόλις βγήκε απ'το μπάνιο, η λεβάντα πάντα ηρεμεί τη Σάννυ. Θα μπορούσε να χουχουλιάζει για ώρες στον καναπέ απολαμβάνοντας το άρωμα της! Αυτή η μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου ρούχου της δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας αν και η μαμά της έχει σταματήσει να της πλένει τα ρούχα χρόνια τώρα...

Κι εκεί που μέχρι τώρα όλα ήταν γλυκά και κοριτσίστικα, κάνει την εμφάνιση της η ορχιδέα από το μακρινό Νεπάλ και τα Ιμαλάια. Και με τέτοιο χαρακτηριστικό άρωμα, δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Θυμίζει σταρ του σινεμά, απρόσιτη και σαγηνευτική. Το άρωμα της, τόσο ιδιαίτερο, ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Αυτή η κοσμοπολίτικη κυρία δε δέχεται ημίμετρα.

Κι όλες αυτές τις υπέροχες νότες λουλουδιών και καρπών τις αγκαλιάζει το γήινο άρωμα του κεχριμπαριού και του κεδρόξυλου. Ζεστό και γήινο, κατευνάζει την οξύτητα των λουλουδιών και κάνει το άρωμα ένα με το δέρμα της. Η Σάννυ μυρίζει σαν ηλιόλουστη Καλοκαιρινή μέρα στο δάσος. Κι αν την έχεις αγκαλιάσει πολλές φορές, όταν βρίσκεσαι εκεί, τα αρώματα του δάσους ίσως σου θυμίσουν λίγο εκείνο το κορίτσι.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.