Δε φύτρωνες καλύτερα στο βουνό;

Η Ελληνική οικογένεια είναι δυστυχώς τόσο προβλέψιμη που μια τρίωρη κουβέντα με οποιαδήποτε γυναίκα είναι αρκετή για να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκει.

Κατηγορία Α1. Έχεις μεγαλύτερο αδερφό. Προστάτη κι έτσι. Δε σου φτάνει ο έλεγχος των γονιών σου για το πού μιλάς και με ποιόν βγαίνεις, έχεις και τον αδερφούλη σου. Ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν κουνάει το δαχτυλάκι του μες στο σπίτι. Ζήτημα να στρώνει το κρεβάτι του, ενώ εσύ κάθε Σάββατο βοηθάς τη μαμά σου στη φασίνα. Αλλά αυτός δεν έμαθε να πλένει ούτε τα πιάτα γιατί η Κυρία Χριστίνα φοβόταν μήπως το παιδί της γίνει γκέι. Στις χειρότερες περιπτώσεις έχουμε το καλούπι "το παιδί και το κορίτσι", ιδίως αν η μαμά "επέλεξε" να μην εργάζεται για να μείνει σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά. Αν ανήκεις σ'αυτή την κατηγορία οι πιθανότητες λένε θα μικροπαντρευτείς γιατί σε έκαναν να πιστεύεις ότι μόνο ένας άντρας μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι.. Θετικό κατηγορίας Α1: Μπορεί κάποιος φίλος του μεγαλύτερου αδερφού σου να γίνει και δικός σου φίλος. Ξέρεις, πολύ στενός!

Κατηγορία Α2. Έχεις μικρότερο αδερφό. Μέχρι πριν μερικά χρόνια ήμουν πεπεισμένη ότι η κατηγορία Α2 είναι καλύτερη από τη Α1 γιατί τουλάχιστον ο αδερφούλης σου δε σου το παίζει bodyguard. Αλλά μερικές φορές ο γιος έρχεται μετά από πολύ μεγάλη προσμονή κι όταν τελικά γεννιέται όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω του. Η κόρη παραγκωνίζεται και αυτή η απόρριψη σε τόσο τρυφερή ηλικία θα της αφήσει 45.000 συμπλέγματα τα οποία θα πρέπει να λύσει μεγαλώνοντας. Μιλάμε για πολλή δουλειά. Θετικό κατηγορίας Α2: Μπορεί κάποιος φίλος του μικρότερου αδερφού σου να γίνει και δικός σου φίλος. Ξέρεις, πολύ στενός!

Στις δυο παραπάνω κατηγορίες συναντάται συχνά και το τρίπτυχο "μπαλέτο γαλλικά πιάνο". Κι ενώ ο αδερφός σου μαθαίνει να δίνει κλωτσιές και να μιμείται το σούπερμαν εσύ μαθαίνεις τι θα πει πειθαρχία από στρίγγλες καθηγήτριες γαλλικών και μπαλέτου. Το όνειρο της μαμάς σου είναι να γίνεις δασκάλα.

Κατηγορία Β1. Έχεις αδερφή και η μαμά σου εργάζεται. Καλώς τη φεμινίστρια! Από μικρή κοιτάζεις τα αγοράκια στην τάξη με μισό μάτι κι αναρωτιέσαι αν στ'αλήθεια πιστεύουν ότι μπορούν να πετάξουν όπως ο σούπερμαν. Σου δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ότι δεν έχεις ανάγκη κανέναν και σε αναγκάζουν να διαβάζεις σαν τρελή και να μαζεύεις πτυχία για να γίνεις επιστήμονας γιατί αν περιμένουμε απ'τους άντρες σωθήκαμε. Και γιατί αφού δεν καταφέρανε να κάνουν το γιο για να τους κάνει μια μέρα περήφανους, θα πρέπει να το κάνεις εσύ. Θετικό κατηγορίας Β1: Όσο οι γονείς λείπουν στη δουλειά και η αδερφή σου σε αφήνει στην ησυχία σου, εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις ανενόχλητη.

Κατηγορία Β2. Έχεις αδερφή και η μαμά σου δεν εργάζεται. Ο μπαμπάς έρχεται κουρασμένος από τη δουλειά και τσακώνεσαι με την αδερφή σου και τη μάνα σου γιατί είσαστε τρεις και οι παντόφλες του μπαμπά δύο. Τελικά υποχωρείς και του φέρνεις την εφημερίδα. Είσαι χρυσοχέρα, το όνειρο κάθε Έλληνα άντρα, περιζήτητη νύφη, θα μικροπαντρευτείς. Όλα αυτά βέβαια μπορούν να ανατραπούν αν η κολλητή σου ανήκει στην κατηγορία Β1 και σε πείσει ότι αν ο άντρας θέλει τις παντόφλες του θα πρέπει να πάρει σκύλο. Κακή επιρροή το Β1, μην την πολύ-συναναστρέφεσαι. Πάντως αν αποφασίσεις να πεις στον πατερούλη σου ότι αποφάσισες να γίνεις ασυρματίστρια σε πλοίο, μαζί με το νεράκι πήγαινε του κι ένα υπογλώσσιο. Θετικό κατηγορίας Β2: δεν υπάρχει.

Κατηγορία Γ. Μοναχοκόρη. Τι να λέμε τώρα...το κοριτσάκι του μπαμπά. Το νόημα της οικογένειας. Το βάρος που θα πέσει πάνω σου δυσβάσταχτο μια και μαζί με την απέραντη αγάπη και στοργή θα πάρεις πακετάκι και όλες τις προσδοκίες των γονιών σου. Κι αφού δεν έχεις αδέρφια να τις μοιραστείς θα πρέπει να τις υλοποιήσεις όλες μόνη σου. Και δυστυχώς όταν μεγαλώσεις και βγεις από την αγκαλιά των γονιών σου θα ανακαλύψεις προς μεγάλη σου έκπληξη ότι δεν είσαι το κέντρο του κόσμου. Μούφα. Θετικό κατηγορίας Γ: Κάνεις τους γονείς ό,τι θέλεις, τους πουλάς, τους αγοράζεις και σου λένε κι ευχαριστώ.

Αυτά... Πάντως με ό,τι πρότυπα κι αν μεγάλωσες έχεις την επιλογή να αντιδράσεις και να αλλάξεις, αν το θες. Η κατηγορία Β1 σου στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.