Ποτέ την Παρασκευή

- Άδεια, δίπλωμα κι ασφάλεια αυτοκινήτου.
  Στιγμιαίο βραχυκύκλωμα. Τώρα μάλιστα.
- Δώστε μου μισό λεπτό μονάχα να τα βρω.
Το δίπλωμα είναι στο πορτοφόλι σου, θυμάσαι ότι το είχες αναζητήσει πρόσφατα για να δείξεις σε ένα εικοσάχρονο πώς ήσουν στην ηλικία του και του είχε κάνει εντύπωση που δεν ήταν πλαστικοποιημένο όπως είναι τα σημερινά. (Άσε μας ρε φιλαράκι που δεν είχε ανακαλυφθεί το πλαστικό στις μέρες μας).
Η άδεια λογικά πρέπει να είναι μες στο ντουλαπάκι. Ένα γαλαζοπράσινο χαρτί, αν θυμάσαι καλά.
Και η ασφάλεια; Ωχ. Η ασφάλεια έληξε τον Ιούλιο κι ο μπαμπάς σου πήγε κι έκανε καινούρια - είσαι σίγουρη γιατί σου ζήτησε τα χρήματα που δεν του έδωσες ποτέ - αλλά δε θυμάσαι να την πήρες ποτέ από το σπίτι και να την έβαλες στο αμάξι. Παρόλα αυτά τσεκάρεις το απόκομμα στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου μήπως έχει γίνει κανένα θαύμα, αλλά δεν έχει γίνει κανένα θαύμα. Είναι η προπέρσινη ασφάλεια, ούτε καν η περσινή. Αμάν ρε γαμώτο αυτή η ανοργανωσιά σου.
- Δεν την έχω μαζί μου την ασφάλεια. Έληξε πρόσφατα, την ανανέωσα, αλλά ξέχασα να την βάλω στο αμάξι.
- Είσαστε σίγουρη; Για κοιτάξτε καλύτερα γιατί το πρόστιμο ανέρχεται στα 500ευρώ.
- Πόοοοοοοσο;
Έτσι ξεκίνησε η μέρα σου. Με μια κλήση 500ευρώ για την ασφάλεια, 400ευρώ για το ΚΤΕΟ και 50ευρώ για την κάρτα καυσαερίων. Κι εσύ μου τσαμπουνάς το Friday, I'm in love. Άσε μας κουκλίτσα μου.
Αφού παίρνεις τα τρία κίτρινα χαρτάκια που ετοίμασε για σένα ο νεαρός πωρωμένος τροχονόμος, οδηγείς ως το σπίτι των γονιών σου για να βρεις την ασφάλεια σου. Είναι μέσα σε έναν φάκελο που είναι μέσα σε έναν άλλο φάκελο της Βιοιατρικής μαζί με μια εξαιρετική ακτινογραφία θώρακος που έκανες πρόσφατα. Γεια σου ρε πατέρα! Σε φάση δηλαδή που αν δε σε σταματούσαν σήμερα, η ασφάλεια αυτοκινήτου θα έμενε εκεί μέσα για πάντα.
Την παίρνεις και πας μια πρωινή βόλτα στα Γλυκά Νερά και την τροχαία της Αγ. Παρασκευής για να ακυρώσεις την κλήση. Τη μία από τις τρεις.
Τη δεύτερη θα την ακυρώσεις αν περάσεις το αμάξι από ΚΤΕΟ εντός δέκα ημερών.
Την τρίτη θα την πληρώσεις έτσι κι αλλιώς, αλλά μετά τα 950, τα 50 μοιάζουν ψίχουλα και λες κι ευχαριστώ.
Ευχαριστώ τροχονομούλη μου! Και του χρόνου με υγεία.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.