Γλυκιά Παρασκευή

Από τη μία τα όνειρα σου, από την άλλη η πραγματικότητα μέσα στην οποία ζεις. Όταν ήσουν μικρή τα δύο σχεδόν ταυτίζονταν, όνειρα και πραγματικότητα ήταν ένα πράγμα, η ζωή σου. Ονειρευόσουν παιχνίδια στη θάλασσα, σοκολάτες, κούνιες, εκδρομές με το σχολείο. Και να μη φωνάξει η μαμά όταν παραλάβει τους βαθμούς σου. Αυτά. Και συνήθως τα όνειρα σου γίνονταν πραγματικότητα. Εντάξει, ίσως όλα  εκτός από το τελευταίο. Τότε δε μπορούσες με τίποτα να αντιληφθείς την αξία του χρήματος. Τότε ο μπαμπάς σου κουδούνιζε τα ψιλά που είχε στις τσέπες του κι αναρωτιόταν χαμογελώντας αν φτάνουν για να σου πάρει σοκολάτα. Δεν είχε καμία σημασία πόσα ήταν τα ψιλά, σημασία είχε ότι πάντα έφταναν για μια σοκολάτα, πολλές φορές ακόμα και για δύο. Ένα ακόμα όνειρο γινόταν πραγματικότητα κι έλιωνε στο στόμα σου.

Μεγαλώνοντας τα όνειρα σου γίνονταν ολοένα και πιο πολύπλοκα, πιο δύσκολα, πιο μακρινά. Η πραγματικότητα δε μπορούσε να ανταποκριθεί πάντα στις απαιτήσεις τους, έμενε πίσω, όνειρα και πραγματικότητα έγιναν δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες, σχεδόν εχθρικές μεταξύ τους. Η απογοήτευση έγινε συναίσθημα οικείο, στρέφοντάς σε πότε ενάντια σε όποιον θεωρούσες πως στέκεται εμπόδιο στα όνειρα σου και πότε ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό που δεν ήταν αρκετά τολμηρός, ικανός, έξυπνος,...μη συνεχίζεις, η λίστα αυτή δεν τελειώνει ποτέ.



Γαμώτο, θέλεις να γράψεις για την αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή - ούτε καν απέναντι, μέσα στη ζωή - κι αντί γι αυτό έχεις φάει μια παράγραφο μονολογώντας για το αντίθετο. Και σκέφτεσαι, στύβεις το μυαλό σου για να βρεις τρόπο να κάνεις τη μετάβαση από το αρνητικό στο θετικό, από την απαισιοδοξία στην ελπίδα και δε λες να τον βρεις, δε ξέρεις τι να γράψεις για να μεταφερθείς από τη μία κατάσταση στην άλλη. Ίσως επειδή δεν υπάρχει ομαλή μετάβαση, ίσως επειδή το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άλμα, ένα πάτημα στον διακόπτη, ένα ηχηρό "ναι" στη ζωή. Από τότε που αποφάσισες να κάνεις αυτό το άλμα, συμβαίνουν διαρκώς όμορφα πράγματα στη ζωή σου. Αλλά η αλήθεια δεν είναι καν αυτή. Η αλήθεια είναι ότι πάντα συνέβαιναν όμορφα πράγματα στη ζωή σου. Η αλήθεια είναι ότι πάντα είχες την εύνοια της τύχης στο πλευρό σου. Αλλά εσύ βλέπεις ήσουν απασχολημένη με όλα όσα δε γίνονταν, και πού να δεις, πού να απολαύσεις. 

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για τους οποίους αξίζει να βρίσκεσαι στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής και είναι μεγάλη ανάγκη να το αντιληφθείς αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Σου κλείνω το μάτι.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.