Bliss

Τώρα θέλω να σου πω κάτι, αλλά δε ξέρω πώς, δε ξέρω ακριβώς ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσω. Θέλω να σου μιλήσω για εκείνες τις στιγμές όπου όλα βρίσκονται στη θέση τους. Για εκείνο το μαγικό κλικ που συμβαίνει καμιά φορά και ξαφνικά τα πάντα είναι σε αρμονία, εντός. Όλα έχουν ροή, όλα μοιάζουν φυσικά και εύκολα, νιώθεις ότι έχεις το χώρο που χρειάζεσαι, νιώθεις πως βρίσκεσαι στο μέρος που σε δέχεται και σε εμπεριέχει με αγάπη. Είναι στιγμές που απολαμβάνεις ακόμα κι ένα βήμα, μια γουλιά τσάι σε κάνει να γουργουρίζεις με ευχαρίστηση, το σώμα σου έχει την ιδανική θερμοκρασία και το νιώθεις μαλακό κι εύπλαστο, οι κινήσεις σου είναι φυσικές χωρίς ίχνος συστολής ή υπερβολής, η φωνή σου είναι γαλήνια και οι κουβέντες σου μιλούν αγάπη.


pic. source: www.weheartit.com
Παλιότερα τέτοιες στιγμές έρχονταν κι έφευγαν χωρίς να τους δίνεις ιδιαίτερη σημασία, δίχως να γίνονται απολύτως συνειδητές. Μπορούσες μεν να αισθανθείς τη χαρά και την πληρότητα που σου προσέφεραν απλόχερα, αλλά δεν έμπαινες ποτέ στην διαδικασία να κατανοήσεις αυτό το μαγικό κλικ που συνέβαινε, να ανακαλύψεις το κλειδί που άνοιγε για λίγο την πόρτα που οδηγεί στην απόλυτη ευτυχία, σε ένα δωμάτιο που φαινομενικά όλα παραμένουν ίδια. Γιατί τίποτα μέσα σε αυτό δε χρειάζεσαι.

Σήμερα συνειδητοποιείς με χαρά ότι τέτοιες στιγμές μπορείς πλέον να τις αντιληφθείς, δίνοντας έτσι στον εαυτό σου τη δυνατότητα να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που οδηγεί στη μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη. Από το τίποτα στο όλο και από το όλο στο τίποτα. Στην απουσία φόβου, αναστολών, εγωκεντρισμού, προσδοκιών. Τίποτα. Να μείνεις για λίγο σε σιωπή και να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να κατανοήσεις τι νιώθεις, πώς αισθάνεσαι, τι χρειάζεσαι και ποιος είναι ο μηχανισμός που θα σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά σε αυτό. Όχι εύκολο εγχείρημα. Σκέφτεσαι όμως πως, αν κάθε φορά που νιώθεις έτσι μπορείς να ανακαλύπτεις την αφορμή, να βρίσκεις το κλειδί, τότε ίσως να έχεις τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείς συχνότερα και κυρίως πιο συνειδητά. Και να προσφέρεις με τον τρόπο αυτό στον εαυτό σου περισσότερη ευτυχία, περισσότερες στιγμές αυθεντικότητας και ισορροπίας. Έτσι απλά. Να τις ζεις, να τις γιορτάζεις, να τις εκφράζεις και να τις μοιράζεσαι. Και να θυμάσαι να ευχαριστείς την ύπαρξη που σου προσφέρει τέτοιες στιγμές. Στιγμές υπέροχες, χορταστικές. Γεμίζεις και ξεχειλίζεις. Αυτό.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.