Χρώμα. Ροζ.

Το ξυπνητήρι χτυπά στις 07:45, 07:55, 08:05. Την τρίτη φορά, και λίγο πριν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, εισχωρείς για λίγα δευτερόλεπτα σε έναν κόσμο όπου μπορείς να σταματήσεις το χρόνο, να μετατρέψεις την Δευτέρα σε Σάββατο, να αλλάξεις απλά πλευρό και να συνεχίσεις να κοιμάσαι ασφαλής κάτω από το ζεστό σου πάπλωμα. Και μετά ξυπνάς, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σηκώνεσαι από το ωραίο σου κρεβατάκι ανανεώνοντας το ραντεβού σας για το βράδυ και μπαίνεις στο μπάνιο. Βάζεις, όπως κάθε πρωί, το χέρι σου στη γυάλα που είναι ακουμπισμένη πάνω στο πλυντήριο και τραβάς από μέσα στην τύχη ένα χαρτάκι. Εκείνο που θα δώσει χρώμα στη μέρα σου. Ροζ - όνειρο - ρομαντισμός. Χμ, οικείο χρώμα, γνωστές ποιότητες, το ροζ δε μπορείς απλά να το δεις αλλά να το γευθείς και να το μυρίσεις, βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα σου. Χρώμα παρεξηγημένο, έχει ταυτιστεί με νεογέννητα βρέφη αυστηρά γένους θηλυκού, την Barbie και κάθε άλλη ξανθιά χαμηλής ευφυίας, και κουβαλά ποιότητες όπως η γυναικεία αφέλεια κι αδυναμία καθώς και μια αίσθηση αλαφροΐσκιωτου, μη γειωμένου και αθεράπευτα ρομαντικού. 
Εσύ πάλι μες στο ροζ νιώθεις πολύ δυνατή. 
Σαν να σου επιτρέπει να είσαι ευάλωτη και ρομαντική χωρίς φόβο κι ενοχές. 
Σαν να περικλείει την ευαισθησία σου σε ένα προστατευτικό διάφανο δοχείο. 
Σαν να εκθέτεις περήφανα τη γυναικεία σου φύση χωρίς να χρειάζεται να απολογηθείς για καμία από τις ποιότητες της. 
Μες στο ροζ παραδέχεσαι ότι είσαι εύθραυστη, ευαίσθητη κι ονειροπόλα, όπως όλοι. Και η παραδοχή αυτή σε ηρεμεί, σε γαληνεύει. 
Μες στο ροζ η κίνηση σου έχει ροή, έχει αρμονία, τίποτα σπασμωδικό, τίποτα βίαιο. 
Μες στο ροζ το πρόσωπό σου γλυκαίνει, το βλέμμα σου μαλακώνει. 
Μες στο ροζ ο χρόνος διευρύνεται, η κάθε κίνηση, η κάθε ματιά. Με τη σειρά σου παίρνεις χρόνο κι εσύ για να την παρατηρήσεις. 
Μες στο ροζ δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. 
Μες στο ροζ ξεκουράζεσαι, χαλαρώνεις, ταξιδεύεις το νου. 
Μες στο ροζ γίνεσαι κορίτσι μικρό, αθώο. 
Μες στο ροζ ζητάς αγάπη.

Μες στο ροζ ζητάς αγάπη. Και μόλις το συνειδητοποίησες.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.