Το παιδί

Όσο υπάρχουν οι γονείς σου, θα είσαι για πάντα παιδί. Ακόμα κι αν έχεις γίνει ο ίδιος γονιός, ακόμα κι αν βλέπεις το πρόσωπο και το σώμα σου να γερνούν, ακόμα κι αν οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας αφαιρούν από πάνω σου κάθε τι παιδικό. Και πόση ανάγκη έχεις να νιώθεις παιδί; Όσα κεράκια κι αν σβήσεις, όσες ερωτικές αποτυχίες κι αν έχεις στο ενεργητικό σου, όσες γνώσεις και πτυχία και να μετράς, όσο και να παραπονιέσαι που σου συμπεριφέρονται ακόμα και τώρα λες και είσαι 10 χρονών. Κατά βάθος εύχεσαι ποτέ να μη σταματήσουν, εύχεσαι να είναι πάντα σε θέση να σου δίνουν αχρείαστες συμβουλές, να γκρινιάζουν για την αδυναμία σου να χειριστείς τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, να σου υπενθυμίζουν πόσο ανεύθυνη κι ανώριμη είσαι. Λες και επιμένουν ακόμα και τώρα να αλλάξουν τις κακές σου συνήθειες και τα δύσκολα στοιχεία του χαρακτήρα σου για να νιώθουν ασφαλείς πως θα τα καταφέρεις όταν δε θα είναι πια εδώ. Λες και προσπαθούν να σε προετοιμάσουν για την "ενηλικίωσή" σου.

Κι έχει το σπίτι σου το πατρικό μιαν αύρα οικεία και γλυκιά που όσα σπίτια κι αν αλλάξεις όμοια της δε θα βρεις. Και είναι το παιδικό σου κρεβάτι που ξεκουράζεσαι όπως σε άλλο κανένα. Και είναι και το φαγητό της μαμάς και του μπαμπά που νιώθεις πως σε θρέφει περισσότερο από κάθε τι. Είναι η μυρωδιά, το φως, οι αναμνήσεις, τα αντικείμενα που το καθιστούν ιδανικό καταφύγιο, μια φωλιά που επουλώνει πληγές. Ένας χώρος πλημμυρισμένος με αγάπη για τα μέλη που τον κατοικούν.


Πόσο γκρινιάζεις πότε-πότε, πόσο δεν εκτιμάς, πόσο ξεχνάς και πόσο δεν απολαμβάνεις όλα όσα θεωρείς δεδομένα μες στην οικογένεια; 
Πόσες φορές έχεις αναβάλλει το σ'αγαπώ και το συγγνώμη; Εκεί που έμαθες τη σημασία τους και την αξία που έχουν τούτες οι λέξεις στη ζωή σου. 
Πόσες αγκαλιές δεν έχουν γίνει; Πόσα μπράβο δεν έχουν ακουστεί; Πόσα δάκρυα έχουν κρυφτεί ανάμεσα στα μέλη της; Γιατί;

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Το παιδί

☆LoUniTa☆ είπε...

και πόοοοσο δίκιο μπορεί να έχεις!
Καλημέρα..

Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.