Το δάσος με τα δεμένα χέρια

Δεν έχουν κλαδιά τα δέντρα σε τούτο το δάσος. Σαν άνθρωποι δίχως χέρια.

«Έχεις δοκιμάσει να δέσεις τα χέρια σου»;

Κι έδεσε τα χέρια της στον κορμό ενός δέντρου. 

Λίγα λεπτά αργότερα ένιωθε τον πόνο του που δε μπορούσε να ανταποδώσει την αγκαλιά της. Κι εκείνη άρχισε να το σκαρφαλώνει, χρησιμοποιώντας την τραχιά επιφάνειά του για να βρίσκει στήριξη σε κάθε της βήμα προς τα πάνω. Και με τη βοήθεια του δέντρου κατάφερε να φτάσει ψηλά, στα κλαδιά που έλειπαν, στα δεμένα του χέρια. Και κάθισε εκεί, στην κορφή του κι έβαλε όλη της την τέχνη για να το παρηγορήσει σχετικά με την αδυναμία του, την έλλειψή του. Του μίλησε για την απεριόριστη θέα, για τον αέρα - που ακόμα και δυνατός - δε μπορεί να λυγίσει τα κλαδιά του, για την όμορφη ιδιαιτερότητά του, για τα δέντρα γύρω του που μοιράζονται την ίδια θλίψη μ' εκείνο, για τη φήμη του δάσους και τους επισκέπτες που έρχονται από μακριά μόνο και μόνο για να θαυμάσουν τη σπάνια ομορφιά του.

Το δάσος με τα δεμένα χέρια. Έτσι είναι καταγεγραμμένο στους τουριστικούς οδηγούς της περιοχής, δεκάδες χρόνια τώρα, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου. Κι εκεί, ανάμεσα στους πανύψηλους κορμούς, οι επισκέπτες παρατηρούν τα δικά τους χέρια σαν να τα βλέπουν για πρώτη φορά, τα κουνάνε στον αέρα, αγκαλιάζουν τα δέντρα και τους συνταξιδιώτες τους και κλαίνε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου από ευγνωμοσύνη.

Αυτό είναι το μυστικό του δάσους. Το πολύτιμο δώρο του σε όποιον αποφασίσει να περιηγηθεί μέσα του. Η απέραντη αγάπη για το σώμα, τον συνάνθρωπο και τη φύση. Η αγάπη που απλώνεται ανάμεσα στα δέντρα και χαϊδεύει τα αυλάκια των κορμών τους. Το ανεμπόδιστο κλάμα των επισκεπτών, καθαρτικό κι απελευθερωτικό όσο ποτέ πριν. Και τα αμέτρητα δάκρυα που ποτίζουν τη γη και τρέφουν τις ρίζες των δέντρων. 

Κι αποχωρούν με ησυχία και πληρότητα για όσα πήραν και όσα έδωσαν, δίχως να τα ζυγίσουν για να δουν ποιος είναι τελικά ο κερδισμένος. Χωρίς καλά-καλά να συνειδητοποιούν την προσφορά τους στο δάσος, αλλά και το πολύτιμο δώρο του σε εκείνους. 

Τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν είτε είσαι σε θέση να τα αντιληφθείς και να τα κατανοήσεις, είτε όχι. Αυτά, τα μαγικά.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Από το Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.